Szalonka töltve

Kategória:

Szalonka receptek

Hozzávalók:

  • 1 szalonka
  • 1 zsemle
  • kevés tej
  • 5 dkg baconszalonna
  • 1 evõkanál mazsola
  • 1 evõkanál apróra vágott mandula
  • 1 evõkanál puha vaj
  • szerecsendió õrölve
  • 1 csirkemáj
  • 1 egész tojás
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A megtisztított szalonkát töltésre elõkészítjük, a belsõ részét kivesszük és összevágjuk. A töltelékhez a zsemlét tejben puhára áztatjuk, majd kicsavarva összemorzsoljuk. A baconszalonnát apró kockára vágjuk, a mazsolával, mandulával, puha vajjal, szerecsendióval, egy elkapart csirkemájjal , a nyers tojással összedolgozzuk. Betöltjük a belsejébe, hústûvel összetûzzük . Kívülrõl bedörzsöljük a sóval elkevert zúzott fokhagymával. Kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, a végén a tejföllel leöntjük és pirosra sütjük.

Vajas burgonyapürével tálaljuk

Tekintse meg galériánkat




József Attila Dorozsmai Vadásztársaság