A megmosott szalonkát nem bontjuk fel, hanem belsõ részeivel együtt sütjük. Kívül sóval alaposan bedörzsöljük , a mellét szalonnaszeletekkel megtûzdeljük. Sütõedénybe téve forró zsiradékkal meglocsoljuk, kevés húslevest aláöntve szalma sárgára sütjük.
Mikor kissé lehûlt felvágjuk, a belsõ részeit kiszedjük. A beleket és a májat használjuk, a többi részét eldobjuk. A májat és a beleket apróra vágjuk, majd forró vajon kevés reszelt hagymával összepároljuk. Ez csak néhány perc, mert a belsõk már puhák. Sózzuk, borsozzuk és apróra vágott petrezselyem levéllel ízesítjük. Kis kenyér- vagy zsemleszeletkéket vajon megpirítunk fokhagymával bedörzsöljük, a salmit erre tesszük a tálalásnál. Közben a kihûlt szalonkákat kettévágjuk, vissza tesszük a sült zsírjába, felmelegítjük.
Rizzsel, fokhagymás krutonokkal és a salmival tálaljuk.