Savanyú fácánleves

Kategória:

Fácán receptek

Hozzávalók:

  • 2 fácán melle
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • zellerzöld, tárkonyzöld, babérlevél, só, bors
  • 2 kanál liszt
  • 1 kanál vaj
  • 3 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • citromlé

Elkészítés:

A fácánmelleket kicsontozzuk, apró kockára vágva kb. 2 liter vízben feltesszük fõzni. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott zöldségeket, sót, borsot, babérlevelet. Lassú tûznél puhára fõzzük. Vajból, lisztbõl világos rántást készítünk, felengedjük a tejjel, berántjuk vele a levest. Ízesítjük az apróra vágott zeller- és tárkonyzölddel. 1 tojást elkeverünk a tejföllel és ezzel dúsítjuk a levest. Mégegyszer összeforraljuk és citromlével ízesítjük. Fõzhetünk bele egy tojásból készített csipetkét.

Tekintse meg galériánkat




József Attila Dorozsmai Vadásztársaság