Pácolt, sült vadkacsa

Kategória:

Vadkacsa receptek

Hozzávalók:

  • 2 egész vadkacsa
  • só, majoránna, kakukkfû
  • 10 dkg baconszalonna
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl vörösbor
  • 1 kanál liszt
  • mustár, cukor

Pácléhez:

  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • 8-10 szem egész feketebors
  • 6 borókabogyó
  • 2 evõkanál ecet
  • 2 l víz

Elkészítés:

A felaprított zöldségeket a fûszerekkel együtt kb. 2 liter vízbe tesszük és puhára fõzzük. A kihûlt léhez adjuk az ecetet majd a megtisztított és egészben hagyott kacsát. 2-3 napig többször forgatva, hûvös helyen tartva pácoljuk. Sütés elõtt kivesszük a páclébõl és szárazra töröljük. Kívül-belül besózzuk, a belsejébe teszünk majorannát és kakukkfüvet. Az egész kacsát beborítjuk vékony szalonnacsíkokkal. A páclébõl leszûrjük a zöldséget, a sütõedény aljára terítjük. Ráhelyezzük a kacsát, leöntjük a forró vajjal. Lefedve kb. másfél órát pároljuk. 2 dl páclevet elkeverünk 1 dl vörösborral , ezzel locsoljuk a sülõ kacsát. Mikor teljesen puha, a bõrét lepirítjuk pirosra. Rövid ideig hûlni hagyjuk, majd feldaraboljuk. A zöldségeket a sült szafttal össze turmixoljuk. 1 dl borban elkeverünk 1 kanál lisztet és ezzel sûrítjük mártást. Higíthatjuk a maradék páclével. Mustárral, sóval, cukorral utánízesítve jól beforraljuk. A felszeletelt kacsát egy nagy tálra rendezzük, körbeöntjük a mártással. Burgonyapürével és sültalmaszeletekkel kínáljuk.

Tekintse meg galériánkat




József Attila Dorozsmai Vadásztársaság