Mustáros tejfeles őzpörkölt

Kategória:

Őz receptek

Hozzávalók:

  • 80 dkg vegyes õzhús (belsõségek is)
  • kevés zsiradék
  • 3 fej vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • fekete szemes bors (10 db)
  • csípõs paprika (ízlés szerint, el is maradhat)
  • paradicsom (1 db vagy püré)
  • 1-2 zöldpaprika
  • csipet õrölt kömény
  • 1 evõkanál mustár
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés:

A húst nagyobb kockákra vágjuk, sós vízben körülbelül fél óráig abároljuk, majd hideg vízzel leöblítjük. A bográcsban felolvasztott zsírra rátesszük a vörös hagymát, de a fokhagymát is vele együtt pároljuk (nem sütjük). Tehetünk rá egy kis sót, hogy a leve hamarabb kijöjjön. A pirospaprikát és a húst beletesszük majd felengedjük vízzel. Minden fûszert beleteszünk és gyakori kevergetés mellett puhára fõzzük. Mielõtt elkészül a tejfölt és a mustárt is belekeverjük, utólag delikáttal ízesitjük. Galuskával vagy fõtt burgonyával kínáljuk.

Tekintse meg galériánkat




József Attila Dorozsmai Vadásztársaság