Marinált őzgida

Kategória:

Őz receptek

Hozzávalók:

  • 60 dkg fiatal gidahús
  • 2 dl olaj
  • 1 dl fehérbor
  • só, örölt fehérbors
  • 1 csomag friss tárkony
  • néhány szál friss borsmenta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg sütõmargarin
  • 10 dkg liszt

Elkészítés:

Az elõkészített húst felszeleteljük és gyengén kiklopfoljuk. Mártásos pácot készítünk. Kevés olajban elkeverjük a bort, sót, borsot, reszelt vöröshagymát, apróra vágott tárkonyt és borsmentát. Ezzel a keverékkel bekenjük a szeletek mindkét oldalát és mély tálba egymásra rendezzük. Leöntjük a maradék olajjal és néhány napig hûtõben érleljük. (Hosszabb ideig is pácolhatjuk, ha ez egészet lefagyasztjuk.)
Érlelés után kiszedjük a pácból a szeleteket, lisztbe forgatjuk és forró margarinban kisütjük. A frissen sült szeleteket hasábburgonyával és zöldsalátával azonnal tálaljuk. Külön edényben kínálunk még hozzá tárkonnyal ízesített tartármártást.
Könnyü, félédes fehérbor illik hozzá.

Tekintse meg galériánkat




József Attila Dorozsmai Vadásztársaság