A kacsamelleket besózzuk, a bõr alatt felszúrjuk (helyet készítve a tölteléknek) majd félretesszük. Idõközben a töltelékhez sós tejbe zsemlét áztatunk. A pulykamellet aprólyukú darálón ledaráljuk. A szalonnát kockára vágva kisütjük. A gombát, májat, fõtt tojást, pirospaprikát apróra vágjuk. A szalonna zsírján megpirítjuk a reszelt hagymát, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Együtt rövid ideig pároljuk. Fûszerezzük a borssal, majorannával rozmaringgal, petrezselyemzölddel és egy kevés sóval – a szalonnától függõen. Hozzáadjuk a kicsavart zsemlét, a darált húst és 2 nyers tojást. Az egészet jól elkeverjük és a felszúrt bõr alá töltjük. Tepsipe téve leöntjük a forró vajjal és fóliával lefedve lassan pároljuk, utána pirosra sütjük, miközben levével locsoljuk.
Tálalásnál lefejtjük a csontról, óvatosan szeleteljük.
Köretnek párolt gyümölcsöt – almát, szilvát – és párolt káposztát adunk. Félédes pezsgõvel kínáljuk a vendéget.