Ipolyparti vadkacsamell töltve

Kategória:

Vadkacsa receptek

Hozzávalók:

  • 2 db vadkacsamell
  • 2 db zsemle, tej az áztatáshoz
  • 10 dkg pulykamell-hús
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg gomba
  • 2 db kacsamáj
  • 2 db fõtt tojás
  • 1 csõ piros színû paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors, majoranna, õrölt rozmaring
  • 1 csipet petrezselyemzöld
  • 2 egész tojás nyersen
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

A kacsamelleket besózzuk, a bõr alatt felszúrjuk (helyet készítve a tölteléknek) majd félretesszük. Idõközben a töltelékhez sós tejbe zsemlét áztatunk. A pulykamellet aprólyukú darálón ledaráljuk. A szalonnát kockára vágva kisütjük. A gombát, májat, fõtt tojást, pirospaprikát apróra vágjuk. A szalonna zsírján megpirítjuk a reszelt hagymát, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Együtt rövid ideig pároljuk. Fûszerezzük a borssal, majorannával rozmaringgal, petrezselyemzölddel és egy kevés sóval – a szalonnától függõen. Hozzáadjuk a kicsavart zsemlét, a darált húst és 2 nyers tojást. Az egészet jól elkeverjük és a felszúrt bõr alá töltjük. Tepsipe téve leöntjük a forró vajjal és fóliával lefedve lassan pároljuk, utána pirosra sütjük, miközben levével locsoljuk.
Tálalásnál lefejtjük a csontról, óvatosan szeleteljük.
Köretnek párolt gyümölcsöt – almát, szilvát – és párolt káposztát adunk. Félédes pezsgõvel kínáljuk a vendéget.

Tekintse meg galériánkat




József Attila Dorozsmai Vadásztársaság