Forralt boros vadkacsa

Kategória:

Vadkacsa receptek

Hozzávalók:

  • 4-6 vadkacsacomb
  • 0,5 l fehér bor
  • 2-3 szegfûszeg
  • néhány egész fahéj
  • 1 kis csokor citromfű
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • só, bors, ízlés szerint
  • 5 dkg vaj
  • 1 evõkanál liszt

Elkészítés:

A megtisztított , megmosott kacsacombokat elõkészitjük. A zsíros bõrt bevagdaljuk, és gyengén besózzuk. A fehérbort a szegfûszeggel, fahéjjal , citromfûvel felforrósitjuk. Ezzel öntjük le az elõkészitett combokat és hagyjuk benne kihûlni. Kiemeljük a húst, megtûzdeljük a szalonnával és örölt borssal ízesítjük. Sütõedénybe tesszük és az olvasztott vajjal leöntjük. A fûszeres borból is öntünk alá egy keveset. Lefedjük és sütõben sütjük, közben a borral idõnként meglocsoljuk. Piros-ropogósra sütjük. A megsült húsdarabokat kiszedjük , melegen tartjuk. A levet egy kevés liszttel besûrítjük, átszûrjük és mártásnak forraljuk. A fûszeres borral még ízesítjük. Burgonya krokettel és párolt káposztával tálaljuk. A mártást külön edényben adjuk az asztalra.

Tekintse meg galériánkat




József Attila Dorozsmai Vadásztársaság