A megtisztított foglyokat megmossuk, lecsepegtetjük, kívül-belül besózzuk, borsozzuk. A libamájat apró kockákra vágjuk; egy merőkanálban felforrósítjuk a konyakot, óvatosan megbillentve a kanalat, meggyújtjuk, a májra öntjük, és egy óráig ebben érleljük, néha keverve, rázogatva. Ezután lecsepegtetjük és arányosan elosztva a madarak hasüregébe tesszük, majd betűzzük, a lábakat megkötözzük, a melleket betakarjuk szalonnával és átkötjük.
1 evőkanálnyi felforrósított vajon átforgatjuk a madarakat, melléjük dobjuk a megmosott gombafejeket, és lassú tűzön, fedő alatt, olykor megkeverve-rázogatva, az elfőtt levet kevés vízzel pótolva, puhára pároljuk.
Egy diónyi vajat félreteszünk, a maradékon megpirítjuk a kenyérszeleteket, előmelegített tálra tesszük, mindegyikre egy adag, a pecsenyeléből szűrőkanállal kiemelt gombát terítünk, annak tetejére helyezzük a foglyokat és melegen tartjuk.
A pecsenyeléhez hozzáöntjük a pezsgőt, felforraljuk, leszűrjük, erős tűzön kissé besűrítjük, és a diónyi vajjal, tejszínnel éppen csak összeforrósítjuk. Ráöntjük a madarakra és máris tálaljuk.