Fogoly kocsonyában

Kategória:

Fogoly receptek

Hozzávalók:

  • 3 db megtisztitott fogoly
  • annyi szelet szalonna, amennyivel bőven meg tudjuk tűzdelni
  • 1 evőkanál vaj
  • 1,5 dl száraz fehér bor.

Elkészítés:

Három fogoly mellét szalonnával megtűzdeljük, vajban, kevés bort aláöntve megpároljuk, majd lesütjük és kihűtjük. Ezalatt a fogolynál nem sokkal nagyobb formába ujjnyi magasságban kocsonyát öntünk, ha megaludt, kirakjuk párolt gombával, szardellával és apró előfőzött garnélával. Öntünk rá ismét kocsonyát, hogy ellepje, ha megkeményedett, rárakjuk a fogoly kicsontozott mellét, aztán kocsonyát és így tovább, míg a forma megtelik. Ha már tökéletesen meg van keményedve, tálra borítjuk. Majonézes tormával, tejszínes tormakrémmel, esetleg uborkamártással és friss kenyérrel kínáljuk.

Tekintse meg galériánkat




József Attila Dorozsmai Vadásztársaság