Fácánrizottó

Kategória:

Fácán receptek

Hozzávalók:

  • 1 egész fácán
  • 5 dkg zsiradék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kanál pirospaprika
  • só, törött bors
  • 20 dkg rizs
  • majoránna
  • borsikafû.

Elkészítés:

Az elõkészített fácánt apró darabokra vágjuk, hideg vízzel jól megmossuk. A zsiradékot felforrósítjuk és megpirítjuk rajta a reszelt vagy nagyon apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a húsdarabokat, meghintjük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, fedõ alatt pároljuk.
A rizst megmossuk és leöntjük forrásban levõ vízzel, hozzáadjuk a majdnem kész húshoz, fûszerezzük a majoránnával, borsikafûvel. Forró vizet vagy húslevest aláöntünk, hogy ellepje, készre fõzzük. Az egészet beborítjuk konyharuhával és még 10 percig saját gõzében pihentetjük. Vegyes savanyúsággal fogyasztjuk.

Tekintse meg galériánkat




József Attila Dorozsmai Vadásztársaság