A fácánmelleket kifilézzük, vékony csíkokra vágjuk és egy evõkanál vajon világosbarnára pirítjuk. Közben megsózzuk, borsozzuk, szerecsendió-õrleménnyel ízesítjük. Egy másik edényben a másik kanál vajon megpirítjuk a zöldségeket, a szálasra vágott hagymát, a felaprított gombát, karikázott fehér- és sárgarépát, összezúzott fokhagymát, végül a zöldborsót. Nem kell túl puhára éppen csak roppanósra. Összekeverjük a hússal és megszórjuk kakukkfûvel, vágott petrezselyemmel. Felöntjük a borral és készre forraljuk. Mire a levet majdnem felszívta akkor kész teljesen az étel. Tányérra tesszük adagonként, rizst vagy spagettit teszünk mellé. Tetejére szórunk néhány kocka camember sajtot amit forró sütõben ráolvasztunk. Azonnal, forrón tálaljuk.