Fácánragu camemberrel

Kategória:

Fácán receptek

Hozzávalók:

  • 2 db fiatal fácánmell
  • 2 evõkanál vaj
  • só, õrölt bors, szerecsendió
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 40 dkg róka- vagy champion gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg zöldborsó, kakukkfű
  • 1 csg petrezselyemzöld
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 20 dkg camember típusú sajt

Elkészítés:

A fácánmelleket kifilézzük, vékony csíkokra vágjuk és egy evõkanál vajon világosbarnára pirítjuk. Közben megsózzuk, borsozzuk, szerecsendió-õrleménnyel ízesítjük. Egy másik edényben a másik kanál vajon megpirítjuk a zöldségeket, a szálasra vágott hagymát, a felaprított gombát, karikázott fehér- és sárgarépát, összezúzott fokhagymát, végül a zöldborsót. Nem kell túl puhára éppen csak roppanósra. Összekeverjük a hússal és megszórjuk kakukkfûvel, vágott petrezselyemmel. Felöntjük a borral és készre forraljuk. Mire a levet majdnem felszívta akkor kész teljesen az étel. Tányérra tesszük adagonként, rizst vagy spagettit teszünk mellé. Tetejére szórunk néhány kocka camember sajtot amit forró sütõben ráolvasztunk. Azonnal, forrón tálaljuk.

Tekintse meg galériánkat




József Attila Dorozsmai Vadásztársaság