Almás piskóta

Kategória:

Egyéb receptek

Hozzávalók:

Almás piskóta

 Tűzhely nagy tepsijéhez egy adag:

 8 db közepes savanykás alma

8 db egész tojás (a Kotogánytól)

18 evőkanál cukor

18 evőkanál Liszt

8 evőkanál étolaj

1 egész sütőpor

 


Elkészítés:

Végy egy tiszta tepsit…

 

Az egész tojásokat cukorral habosra keverjük, utána belekeverjük a lisztet, étolajat, és a sütőport.

Beleöntjük a sütőtepsibe, beleszórjuk az előzőleg meghámozott, kimagozott, kockára vágott almát. Tetejét fahéjas KRISTÁLYCUKORRAL megszórjuk, sütőben 35-40 percig (tűpróbáig) sütjük.

A tepsit nem kell kikenni, a masszában lévő étolaj elegendő.

A tepsiből, kockára vágás után, kis lapáttal kell kiszedni.


Tekintse meg galériánkat




József Attila Dorozsmai Vadásztársaság